fredag 22. januar 2016

Brev til Erna

Fjern MOMS-avgiften på internattjenester for borteboer-elever i  vgs!

 Jeg vil oppfordre den inneværende regjering, med Erna Solberg i ledelsen, å legge til rette for at internattjenester ved alle friskolene i Norge får fullstendig momsfritak for internatdriften.
Internatdrift er en tjeneste for elver som av ulike grunner flytter hjemmefra for å få gå på vgs. Skolene dette gjelder er drevet av  non-profitt organisasjoner, så storparten av inntekten kommer fra gaver. Grunnen til at det finnes et internat-tilbud til elevene er at skolene ligger i utkantstrøk som ikke har anledning til å huse ungdommer på andre vis.
            Det er en regjerings oppgave å legge muligheter til rette for  at vi som borgere kan utvikle gode arbeidsvilkår, gode skoler, gode produkter. MOMS-avgiften fungerer som en egen skatt til staten. Det er denne avgiften jeg ber dere ta bort.

Slik det har fungert inntil i dag – etter et visst ’sosialistisk’ mønster  - er at internatdriften har vær momsbelagt i ulike ledd, betalt inn, og så refundert. Dette har vært en standard praksis for at en viss likhet i tilbudet til elever på landsbasis kunne holdes i hevd. Det ligger samtidig et visst styrings- og maktbegjær i denne modellen.

Mitt anliggende er at denne MOMSen i utgangspunktet skal kuttes.

Dere som nå sitter med regjeringsansvar, og dermed en viss makt, har full mulighet til å fjerne denne MOMS-avgiften. 
Jeg oppfordrer dere til å gi privatskolene arbeidsrom, gi det private initiativ  gode arbeidsvilkår ved å legge til rette for MOMS-fri internatdrift!


Med vennlig hilsen

Anne Margrethe Lund
Kviteseid









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar